Френският здравен министър Оливие Веран обяви в сряда, че страната е регистрирала

...
Френският здравен министър Оливие Веран обяви в сряда, че страната е регистрирала
Коментари Харесай

Франция регистрира рекордни 335 000 нови Covid случая

Френският здравен министър Оливие Веран разгласи в сряда, че страната е записала нов връх от към 335 000 нови случая на COVID-19 през последните 24 часа, оповестява Агенция Франс Прес. 

" Общественото опазване на здравето във Франция ще заяви цифрата си довечера, само че през днешния ден бяхме на 335 000 инфектирани в нашата страна ", каза Веран по време на дебатите в Народното събрание по отношение на законопроекта за основаване на пропуск за ваксини.

Към вторник за 24 часа бяха регистрирани общо 271 686 случая на Covid-19, което също бе връх.

Веран приветства обстоятелството, че 66 000 французи са получили първа доза ваксина в сряда, цифра, която не е достигната от 1 октомври.

Министърът на опазването на здравето загатна, че това ясно нарастване на имунизациите е обвързвано с дебатите за имунизационен пропуща и спорните забележки на Еманюел Макрон.

" Ако бяхме създали това за 70 или 75 дни, щяхме да имаме цялостна отбрана на френското население във връзка с тежко заболяване ", сподели министърът.

Около пет милиона французи към момента не са се ваксинирали против Covid-19, от които към една пета се смятат в риск при население 67 милиона.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР